G-RW4TC443D9 AW-17132656148

Kabinet werkt aan nieuwe routekaart circulaire zonnepanelen

kabinet zonnepanelen

Het kabinet werkt aan een nieuwe versie van de routekaart circulaire zonnepanelen die gemaakt wordt door een nieuw aangesteld productteam. Dat meldt minister Hermans van Klimaat en Groene Groei aan de Tweede Kamer.

Zo’n 2 jaar geleden presenteerde toenmalig staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat het Nationale Programma Circulaire Economie dat onder meer de weg moet vrijmaken voor circulaire zonnepanelen. Dit nadat het regieteam Circulaire Maakindustrie al gepleit had voor een nationale taskforce om de zonne-energiesector de overstap naar circulaire zonnepanelen en zonneparken te kunnen laten maken.

Methode vaststellen
‘Het kabinet streeft naar de integratie van circulariteit bij zon-pv en zet via het Nationaal Programma Circulaire Economie (NPCE) in op de ontwikkeling van circulaire zonnepanelen, hoogwaardige verwerking van bestaande zonnepanelen, levensduurverlenging en waar mogelijk reparatie en hergebruik’, schrijft minister Hermans nu in haar brief aan de Tweede Kamer.

Daarin meldt ze dat het kabinet de mogelijkheid onderzoekt om een robuuste en betrouwbare methode vast te stellen om de CO2-voetafdruk van zonnepanelen te berekenen en deze te certificeren. ‘Dit heeft als doel om transparantie te creëren over de CO2-voetafdruk van zonnepanelen en, indien wenselijk en mogelijk, een eis op te nemen in de SDE++ omtrent een maximaal toegestane CO2-voetafdruk van zonnepanelen voor SDE++-projecten.’

PFAS
‘Circularity-by-design en het beperken van gevaarlijke stoffen, zoals PFAS, antimoon en lood in zonnepanelen is daarbij essentieel’, vervolgt Hermans.

Afgelopen november meldde ze na Kamervragen van Henk Vermeer (BBB) de mogelijkheden te verkennen om het gebruik van zonnepanelen zonder PFAS te bevorderen. De routekaart waar door het nieuwe aangestelde productteam ‘Circulaire zon-PV’ aan wordt gewerkt, moet ook dit onderwerp adresseren. Minister Hermans verwacht dit voorjaar het advies en de routekaart van het productteam te ontvangen.

Stel jouw Sigenergy SigenStack samen

Opslagsystemen

Bescherm je Batterij met Onze Exclusieve Verzekering

Bij Smart-Charged begrijpen we dat je investering in een thuisbatterij of plug-and-play batterij belangrijk voor je is. Daarom bieden we een aanvullende verzekering aan, speciaal ontworpen om de levensduur en het functioneren van je batterij te waarborgen. Voor slechts €7,50 per maand geniet je van extra gemoedsrust met onze uitgebreide verzekering!

Waarom Kiezen voor Onze Batterijverzekering?

Uitgebreide Dekking

Onze verzekering dekt niet alleen productie- en fabricagefouten, maar ook onvoorziene schade, zodat je altijd beschermd bent.

Snelle Service

In geval van een probleem met je batterij zorgen wij voor een snelle oplossing, zodat je nooit lang zonder energie komt te zitten.

Ongedekte kosten

Voorkom onverwachte kosten die kunnen ontstaan bij schade of defecten. Met onze verzekering ben je verzekerd van financiële ondersteuning.

Gemoedsrust

Geniet van het comfort dat je investering goed beschermd is.

Hoe Werkt Het?

Aanmelden

Bij de aankoop van je thuisbatterij of plug-and-play batterij kun je gemakkelijk de verzekering toevoegen.
Stap 01

Maandelijkse Bijdrage

Voor een kleine maandelijkse bijdrage van €7,50 ben je verzekerd van extra voordelen.
Stap 02

Gebruiksgemak

Geen gedoe, gewoon genieten van jouw batterij zonder zorgen.
Stap 03

Investeer in Zekerheid

Kies voor zekerheid en bescherm je investering met onze aanvullende batterijverzekering. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te leren over de mogelijkheden en voeg extra gemoedsrust toe aan je batterijervaring

Stel jouw Sigenergy SigenStor samen

Soort-8-48-kwh
Optioneel
Gateway-energy-off-grid-box

Jupiter Batterij Installatie Aanvraagformulier

Hoeveelheid kWh
Aantal Jupiter Batterijen