Een thuisbatterij slaat overtollige zonne-energie op, zodat je deze later kunt gebruiken wanneer er geen zon is of wanneer energietarieven hoog zijn. Dit helpt je om minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet en je energiekosten te verlagen.
Ja! Zonder batterij lever je overtollige zonne-energie terug aan het net. Met een thuisbatterij sla je deze energie op en gebruik je deze op momenten dat de zon niet schijnt, waardoor je meer uit je zonne-energie haalt.
Ja, een thuisbatterij kan energie opslaan uit het elektriciteitsnet wanneer de tarieven laag zijn en deze later gebruiken wanneer de tarieven hoog zijn. Dit kan helpen om de energiekosten te verlagen.
Een omvormer is een apparaat dat de elektriciteit van je zonnepanelen omvormt, zodat je het kunt gebruiken in je huis. Voor de meeste plug-and-play thuisbatterijen heb je geen speciale omvormer nodig. De batterij werkt meestal met wat je al hebt. Bij grotere installaties kan het zijn dat je een speciale omvormer nodig heeft, maar dat wordt vaak geregeld bij de installatie.
Ja, dat kan! Veel plug-and-play batterijen hebben een functie waarmee je ook elektriciteit kunt gebruiken als de stroom uitvalt. Dit betekent dat jij en je gezin ook tijdens een stroomstoring licht en energie kunnen gebruiken. Grotere installaties kunnen dit ook doen, afhankelijk van hoe ze zijn geĆÆnstalleerd.
Als de batterij vol is, stopt deze automatisch met opladen. Dit is vergelijkbaar met een smartphone die stopt met opladen als de batterij helemaal vol is. De extra energie die je zonnepanelen maken, kan dan teruggestuurd worden naar het elektriciteitsnet (als dat toegestaan is), of je kunt meer energie gebruiken in je huis.
Gemiddeld gaat een thuisbatterij tussen de 15 en 25 jaar mee. Dit hangt af van de kwaliteit van de batterij en hoe vaak je deze oplaadt en ontlaadt. Het is een goed idee om te kijken naar de garantie; veel fabrikanten bieden garanties van 5 tot 10 jaar.
Heel goed nieuws: thuisbatterijen hebben meestal weinig onderhoud nodig! Je hoeft niet vaak iets te doen. Wel is het handig om de batterij af en toe te controleren, bijvoorbeeld om te kijken of alles goed werkt. Bij grotere systemen kan er om de zoveel tijd wat onderhoud nodig zijn, maar dat vertellen wij je van tevoren.
Ja! Wij bieden een verzekering aan voor onze batterijen. Voor slechts ā¬7,50 per maand ben je extra goed beschermd. Dit betekent dat als er iets misgaat met je batterij, je niet alleen afhankelijk bent van de fabrieksgarantie. De verzekering kan je helpen bij onverwachte kosten.
Dat kan soms lastig zijn! Maar maak je geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen. Je kunt ons bellen of een berichtje sturen, en wij kijken samen met jou naar jouw situatie. We helpen je de batterij te kiezen die het beste past bij jouw huis en energiebehoefte.
De hoeveelheid energie die je kunt opslaan met een thuisbatterij hangt af van het type batterij dat je kiest. Het is meestal aangegeven in kilowattuur (kWh). Kleinere battery's kunnen een paar kilowattuur opslaan, terwijl grotere systemen tientallen kWh kunnen opslaan. Dit helpt je zorgen dat je genoeg energie hebt voor later!
Ja, dat kan! Het is mogelijk om meerdere batterijen aan elkaar te koppelen voor extra opslagcapaciteit. Dit is vooral handig voor grotere woningen of gezinnen met een hoog energieverbruik. Praat met ons over hoeveel energie je nodig hebt, en wij helpen je bij het vinden van de juiste oplossing.